Tsjechië, Bořetice

Folklore feast in Bořetice

Alvey Manex is sinds de oprichting nauw verbonden aan het stadje Bořetice in Zuid-Moravië: hier bevinden zich de vestigingen, inclusief de productiehallen, en worden de meeste producten gemaakt. We maken graag van de gelegenheid gebruik om u te informeren over andere, minder bekende, hoogtepunten van het dorp en de omgeving. Of u nu een zakenreis maakt naar Alvey Manex of als toerist in de regio komt: er zijn tal van interessante dingen te zien en te doen.

Bořetice is een pittoresk dorp met een bevolking van 1300 zielen. Het is vooral bekend van de wijnproductie, de folkloretradities en de gastvriendelijkheid. Rondom het dorp ligt meer dan 168 hectare aan heuvels die bezaaid zijn met wijngaarden. Aan de noordelijke rand van het dorp, direct onder de wijngaarden, ligt Kraví hora (de 'Koeienberg'). Hier vindt u meer dan 250 wijnkelders. De officieuze lokale republiek die in 2000 werd opgericht, heeft dezelfde naam en stelt zich ten doel om het dorp en de lokale wijnen te promoten. Bořetice kent een rijk cultureel en sociaal leven. Elk jaar wordt op de eerste zondag van augustus een traditioneel folklorefeest gehouden met dansen, wijnproeverijen en andere evenementen. In 2005 won het dorp de eerste prijs in de nationale wedstrijd voor het dorp van het jaar.

Bořetice kent talloze eetgelegenheden en accommodaties voor toeristen, variërend van pensions tot hotels. Dankzij de vele veilige lokale wegen maakt fietstoerisme een hoge vlucht. Het lokale platteland is uitermate geschikt voor tochten en wijnproeverijen. Lokale wijnmakers nodigen u niet alleen uit voor korte proefsessies, maar kunnen ook groepsevenementen voor tientallen gasten organiseren in een stijlvolle omgeving. 

Chateau in Lednice

Bořetice telt tal van culturele en natuurlijke monumenten. De regio Lednice-Valtice, UNESCO-werelderfgoed, op 20 kilometer ten zuiden van de stad is zonder twijfel het beroemdst. Lednice zelf heeft een sprookjeskasteel met tropische broeikas, een enorm natuurpark met visvijvers en een minaret en een kunstmatige romantische ruïne - 'Janův hrad'. Valtice en de omgeving bieden een kasteel en veel historische kerken. De historische stad Mikulov is ook een ideale locatie voor een tocht. Natuurliefhebbers kunnen op hun beurt hun hart ophalen in de Pálavské vrchy-hooglanden.

Bořetice en de omgeving staan altijd open voor toerisme. U kunt rekenen op een warm en gastvrij onthaal.

Kijk voor meer informatie op:

www.republikakravihora.cz 
www.zamek-lednice.info 

Hotels en restaurants

In Bořetice raden we het Kravi Hora aan. Wanneer u na uw diner een wandeling maakt, ervaart u een vrede en rust die ouderen lang geleden zijn kwijtgeraakt en die jongeren nooit hebben ervaren. Wilt u diezelfde rust in een iets grotere stad? Dan is Mikulov, op een afstand van 20 minuten, zeker de moeite waard. Deze prachtige kleine stad heeft een spectaculair kasteel waar u heerlijk kunt wandelen. Daarna biedt het Aquarium fantastische gerechten. In Mikulov vindt u het nieuwe Galant-hotel met zijn grote kamers, waarvan velen een groot balkon hebben. Ook kunt u overnachten in het kleine maar uiterst mooie Temple-hotel in de oude Joodse wijk. Het eten is er uitstekend en sommige kamers bieden toegang tot een achtertuin.

www.kravihora.cz
www.aquariumrelax.cz
www.galant.cz
www.templ.cz

Certificering

Contact