Orderpicking

Orderpicksystemen en systemen voor het klaarmaken van bestellingen zorgen dat artikelen uit het magazijn worden gehaald en in opgegeven aantallen worden verzameld, waarna ze naar klanten worden verstuurd. We beschikken over een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen. De ideale oplossing is sterk afhankelijk van uw behoeften, producten en productmix.

Systemen die we kunnen gebruiken:

  • Order pickingPick to list;
  • 'Pick to light' (en 'put to light');
  • Pick by voice (spraakgestuurd).

Vaak werkt een combinatie van de bovenstaande systemen het best. 'Pick to light' is bijvoorbeeld snel en bijzonder nauwkeurig, maar vereist een nogal hoge investering. Het is daarom gewoonlijk beter om de 'pick to light'-zone te gebruiken voor kleinere en duurdere producten, voor producten met een kortere doorlooptijd en voor producten waar een hoge mate van nauwkeurigheid vereist is, zoals bij medische producten of cosmetica. Onze adviseurs zoeken samen met u naar de juiste combinatie van oplossingen.

Pick to list

De medewerker krijgt een lijst waarop staan welke producten moeten worden opgehaald, welke aantallen er nodig zijn en waar de producten zijn te vinden. De lijst kan echt een papieren lijst zijn of worden getoond op een scherm of mobiele terminal. Meestal worden barcode scanners gebruikt. Dit systeem is vergelijkbaar met onze dagdagelijkse boodschappenlijst. Het is eenvoudig en goedkoop, maar meer foutgevoelig dan andere systemen.

Pick (of Put) to light

Pick-to light

Op de locaties waar artikelen moeten worden opgehaald (of geplaatst), zijn displays aangebracht. Wanneer een medewerker een bepaald aantal exemplaren van een artikel op een bepaalde locatie moet pakken (of zetten), gaat er een lampje branden. Ook toont het display hoe veel artikelen de medewerker moet pakken (of aanvullen). Nadat de medewerker de artikelen heeft gepakt, drukt hij op een knop om aan te geven dat hij zijn taak heeft uitgevoerd. Het lampje gaat dan uit. Dit systeem kan heel eenvoudig of juist heel uitgebreid worden ingericht. Zo kan het aantal op het display worden aangepast wanneer er niet genoeg voorraad is of kan er worden ingesteld dat het lampje automatisch gaat branden wanneer een fotocel een pallet heeft waargenomen. Eventueel kan de medewerker een speciaal soort armband dragen, waarmee het systeem controleert of de medewerker op de juiste locatie benadert..

Dit is het meest nauwkeurige systeem dat er is en kans op fouten is minimaal. Daar staat tegenover dat het systeem prijzig is. U betaalt onder andere voor de displays en software. Het systeem wordt vaak gebruikt voor dure artikelen en artikelen die erg op elkaar lijken en in situaties waarin een fout grote gevolgen kan hebben. Pick to light is erg geschikt cosmetica en farmaceutische producten, maar ook voor electronica. We hebben het ook ingezet voor de Nationale Loterij van België.

Orders verzamelen met spraakbesturing Pick by Voice

De medewerker draagt een headset, die 'vertelt' welk product hij moet ophalen en in welke hoeveelheid. De medewerker gaat vervolgens naar de locatie en bevestigt een controlecijfer. Op deze manier weet het systeem 100% zeker dat de medewerker is waar hij moet zijn. Vervolgens bevestigt het spraaksysteem wat er moet worden gepakt.

Pick by voice is een systeem dat een relatief lage investering vereist. Het heeft tal van voordelen. De medewerker houdt de handen vrij, hetgeen het systeem geschikt maakt als het om grotere of zwaardere artikelen gaat. Medewerkers zijn ook heel snel ingewerkt, en anderstalige medewerkers kunnen zo aan de slag, aangezien de taal vrij ingesteld kan worden. Een nadeel is dan weer dat pick by voice niet zo snel is als bijvoorbeeld pick to light.

Certificering

Contact