OVERNAME VAN DE ALVEY GROEP DOOR SCOTT

21-02-2018

PERSMEDEDELING 

Deerlijk, 21 februari 2018

 

Geachte Mevrouw, Meneer,

De Aandeelhouders en het Management van de Alvey Groep zijn verheugd aan te mogen kondigen dat er een principeakkoord is over de verkoop van het handelsfonds en Intellectuele Eigendom aan Scott Technology Ltd (SCOTT) uit Nieuw-Zeeland. Verwacht wordt dat de verkoop afgerond zal zijn op 4 april 2018.

De overname biedt uitzonderlijk potentieel voor beide firma’s. Door haar expertise in industriële automatiseringsprojecten op maat sluit Alvey nauw aan bij SCOTT, met complementaire producten en markten.

Zie bijgaande persmededeling door SCOTT voor meer informatie. 

Over Alvey

Alvey is gespecialiseerd in paletisering, intern transport, automatische magazijnen en andere industriële automatiseringsoplossingen en -diensten. Haar oplossingen zorgen voor optimale interne logistieke flows, zowel op gebied van hardware als software. De Groep stelt 250 medewerkers tewerk in België (hoofdkantoor), Tsjechië, Frankrijk en de UK.

Over Scott

SCOTT is gespecialiseerd in ontwerp en fabricage van geautomatiseerde productielijnen, robotica, en meer in het algemeen verwerkingsmachines. SCOTT is leider op gebied van automatisering en robotica. De Groep biedt oplossingen aan die productiviteit, betrouwbaarheid, rendement en veiligheid verhogen voor de verwerkende en producerende industrie. 

SCOTT is Beursgenoteerd in Nieuw-Zeeland en heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar met een zeer solide financiële structuur. De jaarlijkse omzet bedraagt meer dan 80 miljoen EURO. SCOTT is een wereldspeler met meer dan 420 medewerkers en productievestigingen in Nieuw-Zeeland, Australië, de USA, Duitsland en China met klanten in meer dan 75 landen.

SCOTT is 50.45% eigendom van JBS - het tweede grootste voedingsbedrijf ter wereld met meer dan 235,000 medewerkers wereldwijd.

Over de toekomst

Voor Alvey, haar medewerkers en belanghebbende partijen is het zonneklaar dat de integratie in SCOTT zeer veelbelovende mogelijkheden voor verdere expansie en groei biedt. 

Hoogachtend,

Maarten van Leeuwen
Group Managing Director
+ 32 478 33 92 33

Ontdek meer over de Alvey Group en SCOTT op www.scottautomation.com en www.alvey.eu. 

Certificering

Contact