Frankrijk, Marseille

De oude haven van Marseille

Port of Marseille

De geschiedenis van Marseille voert bijna 2600 jaar terug. De stad wordt door velen gezien als de 'grande dame' van alle steden in Frankrijk. 

De toegang tot de haven wordt gemarkeerd door twee kastelen: Fort Saint-Nicholas ten zuiden en Fort Saint-Jean ten noorden. Deze kastelen waren voorheen verbonden door een van de symbolen van de oude haven: de beroemde zweefbrug. Deze brug, die onsterfelijk werd door schilderijen, foto's en films, blijft de inwoners van Marseille nauw aan het hart liggen. De herstelde veerboot, waar Marcel Pagnol zo aan verknocht was, vaart verschillende keren per dag van de Place aux Huiles naar het stadhuis. Toeristen die buiten zitten, kunnen ook het beroemde Bonne-Mère (Notre Dame de la Garde) en de Saint-Ferréol bewonderen. Al nippend aan de legendarische Pastis geniet u van een vrediger omgeving nu de symbolische oude haven ter gelegenheid van Marseille Provence 2013 nieuw leven is ingeblazen: sinds 2013 nemen voetgangers een ereplaats in.

De Calanques van Marseille

Calanque

Majestueuze kliffen zo ver het oog kan zien, uitzonderlijke flora en fauna: geniet van de sprookjesachtige kreken van Marseille. Of u nu wilt duiken, varen (per boot, kajak of nog anders), wandelen of klimmen in het volle zonlicht of gewoon heerlijk tot rust wilt komen: de unieke omgeving biedt activiteiten voor elke natuurliefhebber.

De calanques van Cassis, Morgiou, Sormiou, En Vaux en de vredige omgeving nodigen u uit om al uw aardse zorgen te vergeten en te genieten van de echte schoonheid van deze adembenemende locaties.

De Sainte Victoire 

La sainte victoire

De Sainte Victoire is een bekende plaats waar u heerlijk kunt wandelen, mountainbiken en klimmen. Via verschillende routes bereikt u een abdij uit de 17e eeuw en het Provence Cross met zijn magnifieke uitzicht over de bergen van de Provence en de glooiende vlakten van Pays d'Aix: wie wat wil ondernemen, wordt rijkelijk beloond. De prachtige omtrek van de berg biedt een route met grandioze uitkijkpunten en rustpunten in omliggende dorpjes.

Het MuCem

Dit museum werd op 7 juni 2016 geopend en heeft een belangrijke missie: het moet grote mensenmassa's (300.000 bezoekers per jaar) aantrekken, het imago van de stad opvijzelen en de twee kanten van de Middellandse Zee dichter bij elkaar brengen.

Le MuCem

Het MuCem bevindt zich bij de ingang van de oude haven en heeft een prachtige en indrukwekkende 'exotische' architectuur: het oppervlak van 44.000 m2 is gecoat met een net van beton en per loopbrug verbonden met Fort Saint-Jean. Het geheel biedt sinds de restauratie van de oude haven een overzicht van de stad en is gewijd aan exposities, debatten en concerten. Op de begane grond van het museum is een permanente galerij waarin de eenduidigheid en diversiteit van deze wereld aan bezoekers wordt uitgelegd. Boven, naast de verdiepingen van Fort Saint-Jean, zijn twee grote ruimten ingericht voor tijdelijke exposities.

Certificering

Contact