Frankrijk, Lorient

Coast of Brittany

Ploemeur is een kleine stad met 20.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Atlantische kust in Zuid-Bretagne. Ploemeur ligt tegen Lorient aan.

Link: www.ploemeur.com 

Tijdens een bezoek aan 'de regio Lorient' kunt u niet heen om de verschillende gebieden die samen de schoonheid en geschiedenis van Bretagne bepalen.

Lorient, de stad met 6 havens

Lorient ('Een oriënt' in het Bretons) is een van de kernen van Morbihan (Zuid-Bretagne) en telt 57,200 inwoners. De stad ligt aan de zee en wordt ook wel 'de stad met 6 havens' genoemd: 

Port of Lorient
  • De marinebasis
  • De jachthaven
  • De visserijhaven (de op een na grootste van Frankrijk)
  • De commerciële haven
  • De doorvoerhaven
  • In 2008 is daar de 'zeilstad Eric Tabarly' bijgekomen als zesde haven van Lorient.

Lorient ligt op slechts 3 kilometer afstand van tal van stranden.

Links: www.lorient.fr  , www.citevoile-tabarly.com 

Festival Interceltique de Lorient

Festival Interceltique

Wie in augustus de regio Lorient bezoekt, kan zijn hart ophalen tijdens het Festival Interceltique de Lorient. Dit festival staat geheel in het teken van de Keltische muziek en wordt elk jaar in de eerste twee weken van augustus gehouden. Groepen van Keltische regio's en landen komen samen om de Keltische cultuur tot leven te brengen met livemuziek, dans, kunst, literatuur en nog veel meer ...

Link: www.festival-interceltique.com/ 

Groix

Ile de Groix

Het eiland Groix ligt buiten de kust van Lorient en kan per boot worden bereikt. De overtocht duurt 45 minuten en kan worden gemaakt vanuit Lorient of Port-Louis (een stad bij Lorient). Groix is 8 kilometer lang en 3 kilometer breed. U kunt het eiland dan ook lopend of op de fiets bezoeken. In de winter telt het eiland ongeveer 2323 inwoners. Dat aantal kan in de zomer echter met een factor 10 toenemen!

Groix heeft zijn charme behouden dankzij de kleine straatjes, traditionele huizen en wilde kustlijn. Bezoekers kunnen gemakkelijk de voetpaden volgen om aan de zee te komen.

Link: www.groix.fr 

Golf van Morbihan

De golf van Morbihan ligt 50 km van Ploemeur. De baai is 20 km breed en ligt bezaaid met grote en kleine eilanden. De golf is dankzij de prachtige landschappen een populaire bestemming voor toeristen.

U kunt hiervandaan ook andere steden bezoeken, zoals Vannes, Carnac, La Trinité, Quiberon, Port Navalo en Belle-ile en mer - stuk voor stuk plaatsen waar de magie en geschiedenis van Bretagne tastbaar zijn.

Link: www.golfedumorbihan.fr 

Vergeet na uw bezoek aan al deze plaatsen niet te genieten van smakelijke Bretonse specialiteiten, zoals de beroemde crêpes - de 'Far Breton' - en de Kouign Amann ...

Link: www.specialitesbretonnes.fr 

Certificering

Contact