België, Oudenaarde

Town hall Oudenaarde

Rustig gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen en op zo'n 10 kilometer van de dichtstbijzijnde snelweg ligt de vredige historische stad Oudenaarde, de thuisbasis voor het hoofdkantoor van de Alvey Group. De rijke geschiedenis en het industriële erfgoed van de stad zijn goed zichtbaar in de architectuur. Bezoekers die de weg naar deze prachtige idylle hebben gevonden, wacht een bijzonder onthaal. Met Gent op slechts 25 kilometer afstand en Brugge op een overbrugbare 65 km, vormt deze kleine plattelandsstad een prachtige halteplaats vol adembenemende uitzichten aan de rand van Vlaanderen.

De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier Schelde. Het kroonjuweel van Oudenaarde is echter het prachtige laatgotische stadhuis dat met zijn perfect symmetrische gevel het hoofdplein domineert. Het stadhuis, dat op dit moment een collectie beroemde wandtapijten uit Oudenaarde herbergt, werd tussen 1525 en 1536 gebouwd door de Brusselse architect Hendrik Van Pede als vervanging voor het Romaanse gemeentehuis dat was vernietigd. Tijdens de 19e en 20e eeuw werd het gebouw helemaal in oude luister hersteld en kwam het onder beschermheerschap van UNESCO. Aan de achterkant van het stadhuis vindt u het MOU (Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen) met een groots overzicht van de geschiedenis van de regio.

Het plein bevat tal van boetieks en cafés. Op donderdag wordt er de drukke weekmarkt gehouden. Liefhebbers van wielrennen vinden in het Centrum Ronde van Vlaanderen aan de rand van het plein een multimediale rondleiding langs het evenement dat elk jaar - tot grote vreugde van massa's enthousiastelingen en toeschouwers - in Oudenaarde neerstrijkt. En waar kunt u de dag beter afsluiten dan in Oudenaarde, met zijn unieke assortiment met speciale bruine bieren en vruchtenbieren? Een Belgisch drankje gaat er bij elk diner wel in ...

Link: Website van de stad Oudenaarde  , Website van MOU - Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen 

Certificering

Contact