Alvey - een bedrijf in beweging

Met wortels in Frankrijk, België, de Tsjechische Republiek en - uiteindelijk - de VS, is Alvey nu al meer dan 50 jaar actief in Europa.

Recente ontwikkelingen

In 2018 is Alvey overgenomen door SCOTT. We hebben echter geen machine om in de tijd terug te reizen. Daarom is ons verleden niet zo relevant. Wij vinden het belangrijk wie we vandaag zijn en wie we morgen willen zijn. Het moge duidelijk zijn dat we in elk geval niet hebben zitten slapen:

 • In 2018 is Alvey overgenomen door Scott Technology Ltd (SCOTT) uit Nieuw-Zeeland (www.scottautomation.com).
 • In 2013 namen we een gloednieuw gebouw in de Tsjechische Republiek in gebruik;
 • In 2014 openden we een nieuw kantoor in Marseille;
 • ... en gingen we van start in het Verenigd Koninkrijk;
 • ... behaalden we in de Tsjechische Republiek onze ISO 9001-, ISO 14001- en ISO 18001-certificaten;
 • ... kregen we in België ons VCA-certificaat;
 • In 2015 betrokken we een gloednieuw pand in België;
 • … en werden we Microsoft Silver Solutions Partner.
 • In 2016 werd Alvey NV in België ISO 9001 gecertifieerd
 • ... en lanceerden we onze electronische kaart “Evolink”
 • … en introduceerden we geintegreerde bekabeling van pallet conveyors
 • In de afgelopen 12 maanden trokken we 15 uiterst getalenteerde en gemotiveerde medewerkers aan.

Bedrijfsprofiel video

APM: Alvey Production Management

Alvey Production Management booklet

Dit zijn echter maar mijlpalen.  De wereld is constant in beweging en wij bewegen mee. In 2014 startten we met ons Alvey Production Management-programma ('APM'). Dit programma heeft slechts een doel: continu verbeteren. Waarom?

Kwaliteit staat bij ons altijd op de hoogste plaats. Het eerste en belangrijkste deel van kwaliteit betreft natuurlijk de veiligheid en het welzijn van medewerkers, klanten en partners. Kwaliteit op zichzelf is echter niet genoeg.

Wie onze referenties bekijkt, ziet dat onze klanten de besten zijn in hun vakgebied. Zij staan altijd onder een meedogenloze druk om te verbeteren. Ze moeten, om maar wat te noemen, hun kwaliteit, verpakkingen, kosten, rendementen en energieverbruik verbeteren. Daar volgt als vanzelf uit dat er alleen een toekomst is weggelegd voor leveranciers die hun uiterste best doen om zich continu en voortdurend te verbeteren. Alvey zet alles op alles om die toekomst veilig te stellen.

Het APM-programma is een officieel programma dat onder meer lessen van 

Alvey Production Management training

lean manufacturing van Deming en Goldratt toepast. We hebben deze principes op onze bedrijfsvoering, die vooral uit projecten bestaat, toegepast. In de kern draait APM om continu verbeteren, focussen op uitstekende medewerkers, opleidingen en certificeringen en nastreven van betere resultaten. Het draait dus niet alleen om kosten of projectmarges, uitgedrukt in percentages. Het APM-programma kent een officieel certificeringsprogramma voor alle managers en een introductiecursus voor alle medewerkers. Inmiddels heeft 80% van onze medewerkers de cursus ontvangen. Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat deze cursus een voortdurend programma is.

Nieuwe producten en diensten

Alvey Manex showroom in Podivín

Dat klinkt natuurlijk goed, maar hoe zit het met onze producten en diensten? Ook op dit gebied zetten we stappen. Onze producten zijn meestal missiekritisch voor de klant, en moeten meestal 24 x 7 x 365 draaien Daarom moeten we voor alle nieuwe oplossingen duurtesten uitvoeren voordat we ze op de markt brengen. De ontwikkeling van nieuwe producten heeft daardoor noodzakelijkerwijs een lager tempo dan veel van onze andere ontwikkelingen. We hebben echter een aantal oplossingen geïntroduceerd en werken nog aan tal van andere. We ontwikkelden veel nieuwe producten, zoals nieuwe hulpmiddelen voor onze gerobotiseerde palletiseermachines, een nieuwe reeks transportbanden, nieuwe functies in onze Maestro+-software en een nieuw verdeelsysteem.

Samenwerking op academisch niveau

Alvey heeft banden met de technische universiteit van Brno en met Hogeschool Gent in België. In Frankrijk werken we samen met EPITAEPITECH en EPSI. Wat doen wij samen? Het gaat niet om de ontwikkeling van producten, maar om talentontwikkeling. Alvey biedt studenten stageplaatsen. Daarnaast bieden we maatwerkprogramma's voor studenten die hun studie willen of moeten combineren met werk. Op dit moment werken er bij ons 7 studenten binnen verschillende disciplines. Daarnaast geven leidinggevenden van Alvey af en toe lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Certificering

Contact

 • Sales +32 (0) 55 33 57 70
  Service +32 (0) 55 33 57 47